Vaše otázky radi zodpovieme: 0903 040 562 Fax: 0650 406 789 Záznamník: 0650 40 6789

POTKANOV

Potkan alebo potkan obyčajný (Rattus norvegicus) je hlodavec rodu Rattus často zamieňaný s krysou všeobecnú (Rattus rattus). Základným rozpoznávacím znakom je jeho lysý a šupinatý chvost, pri koreni nápadne zosilnený, ktorý je kratší ako telo. Hlava je spredu mierne zaoblená, oči sú drobné. Slabo osrstené ušnice sú krátke (pri prehnutí nedosahujú k očiam). Vo sfarbenie chrbta prevláda šedohnedý až hnedý odtieň, spodná strana tela je sivastá. Chvost je zvrchu tmavšie ako naspodku. Samica má 6 párov mliečnych bradaviek. Potkan sa v prírode dožíva 2, v zajatí až 3-4 roky.

Prihlásiť sa or vytvoriť konto